Het thaigryta med kyckling

40 min
6
40 min
6

Du behöver

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 2 st gula paprikor
  • 1 st broccoli, färsk
  • 3 st salladslökar
  • 1 st zucchini, liten
  • 5 cm ingefära
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 1 msk fisksås
  • 1 st citron
  • 1 msk Mango Chutney
  • 1 burk kokosmjölk
  • smör eller olja till stekning
  • salt
  • färsk röd chili för extra hetta

Gör så här

  1. Dela kycklinglår filéerna i 4 delar.
  2. Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar.
  3. Dela broccoli i små buketter.
  4. Skär zucchini i centimeterstora bitar.
  5. Skala och skär löken i mindre bitar.
  6. Finhacka ingefära och vitlök
  7. Hetta upp gjutgärnagrytan och lägg ned smör alt olja.
  8. Fräs kycklingen och pressa över citron.
  9. Tillsätt röd currypasta och stek kycklingen ca 5 minuter.
  10. Lägg ned grönsaker och fräs ytterligare några minuter.
  11. Tillsätt kokosmjölk och mango chutney.
  12. Låt puttra ca 15-20 minuter.
  13. Smaka av med ytterligare röd currypasta och lite salt beroende på hur stark du vill ha din thairätt.
  14. Vill man ha den riktigt het kan man även tillsätta färsk röd chili.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept