Ängamat

25 min
2
Ängamat
Foto: Tv4
25 min
2

Du behöver

  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 1 st färsk broccoli
  • 3 st morötter
  • 1 pkt färska sockerärtor
  • 10 cm purjolök
  • 3 st färsklökar, skurna på snedden i 3 cm långa strimlor
  • 1 msk lantbuljong
  • vatten
  • sojagrädde
  • 1 dl persilja, finhackad

Gör så här

  1. Dela blomkål och broccoli i små fina buketter.
  2. Slanta morötter och purjolök, dela sockerärtor och färsklök.
  3. Lägg ned samtliga ingredienser förutom sockerärtorna i en gryta och häll över vatten tills det täcker.
  4. Låt koka ca 10 minuter till grönsakerna mjuknat.
  5. Tillsätt sockerärtorna och 2 dl sojagrädde.
  6. Låt puttra ytterligare någon minut.
  7. Vänd ned persiljan och smaka av med salt och peppar. Servera i djupa skålar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept