Anka i buljong med citrongräs och ingefära

Från Nyhetsmorgon

Enkla nudlar blir en mycket fräsch gourmeträtt med anka kokad i buljong med het ingefära, asiatiska grönsaker och shitakesvamp.

Tips! Bengt Frithiofssons vintips:

533 38 Sancerre, Frankrike, 5 solar

4 december 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 ankbröst
  • 2 anklår (confiterade)
  • 500 g ramennudlar

Buljong

  • 1 bit ingefära
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 10 cm konbu
  • 4 torkade shiitake
  • 1 morot
  • 1 bokchoy
  • 3 l ankbuljong (går även med kycklingbuljong)
  • 3 stjälkar koriander

Gör så här

  1. Börja med att kryssa ankbröstet och stekt det i en varm panna på skinnsidan, baka sedan i ugn på ca 90 grader till 58 grader innertemperatur.
  2. Värm anklåren och plocka ner dessa i mindre bitar.
  3. Hacka ner gul lök, vitlök och morot. Blanda de hackade grönsakerna med kombu, shiitake och buljong. Låt buljongen sjuda på låg värme i ca 1 timme, tillsätt sedan skivat citrongräs och strimlad ingefära.
  4. Strimla bokchoy före servering och värm nudlarna i buljongen.
  5. Skiva ankbrösten tunt inför servering, lägg bokchoy, nudlar och anklår i en skål och toppa sedan med ankbröstet, slå sedan över den varma buljongen och toppa med koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept