Grillad strutsburgare med mangodressing & emmentalerost

Grillad strutsburgare med mangodressing & emmentalerost
Foto: Jacob Grange
4

Du behöver

  • 600 g strutsfilé
  • 3 st äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 5 dl rapsolja
  • 3 msk stark mangochutney
  • 3 msk gräddfil
  • 2 msk bostongurka
  • 4 skivor emmentalerost
  • 2 st tomater, skivade
  • 100 g ruccola
  • 4 st hamburgerbröd
  • olja
  • salt & peppar
  • 200 g ostnachos

Gör så här

  1. Skär 4 skivor av filén.
  2. Banka ut den lätt och grilla den på hett grillgaller i ca 4 min på varje sida. Köttet ska vara rosa inuti.
  3. Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt.
  4. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda majonäsen med mango, gräddfil och bostongurka.
  7. Värm köttet med osten i ugn i 200 C i ca 2 min.
  8. Pensla bröden med lite olja och grilla på hett grillgaller.
  9. Montera ihop burgaren som på bilden och servera med nachos.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept