Grillad lammrygg med sparris i öländsk pesto, grillad aubergine och rostad vitlök

Grillad lammrygg med sparris i öländsk pesto, grillad aubergine och rostad vitlök
Foto: TV4
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Grillad lammrygg med sparris i öländsk pesto, grillad aubergine och rostad vitlök

18 ingredienser

Lammrygg som grillas och serveras med sparris i pesto, aubergine och vitlök.

Ingredienser

portioner
  • 800 g lammrygg, går bra med ytterfile eller stek
  • 8 gröna sparrisar, skalad
  • 8 vita sparrisar, skalad
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 citron, skal från citron
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 1 aubergine, skivad
  • 2 färska vitlökar, halverade
  • 1 kruka basilika
  • 30 g rucolasallad
  • 30 g babyspenat
  • olivolja, till grillning och sallad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra lammet, gnid in lite olja och grilla den i ca 4 minuter på varje sida.
  2. Koka sparrisen i saltat vatten, den gröna i 2 minuter och den vita i 4 minuter.
  3. Mixa basilika, persilja, vitlök, citron, ost och nötter med olivolja, smaka av med salt och peppar.
  4. Olja in auberginen och vitlöken, salta och peppra. Grilla dem på grillen.
  5. Lägg auberginen åt sidan och värm vid servering igen.
  6. Knyt in vitlöken i metallfolie och tillaga den mjuk på grillen.
  7. Blanda basilika, ruccola och spenat med lite olivolja.
  8. Vänd upp sparrisen med pesto i en stekpanna.
  9. Servera lammet med den grillade auberginen, sparrisen och vitlöken, garnera med örtsalladen.