Japansk sommarlax med sötsyrliga grönsaker

Japansk sommarlax med sötsyrliga grönsaker
Foto: Jacob Grange
4

Du behöver

  • 5 hg laxfilé
  • 2 dl teriyakisås
  • 0,5 dl limejuice
  • 1 msk salt
  • 0,5 dl sesamfrö
  • 2 dl risvinäger
  • 2 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 0,5 st gurka, skalad
  • 6 st rädisor
  • 6 st champinjoner, skivade
  • 0,5 st fänkål, tunt skivad
  • 1 st avokado, tärnad
  • koriander till garnering

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor.
  2. Marinera den sedan i lime, salt, teriyakisås och sesamfrö, spar lite sås och sesamfrö till serveringen.
  3. Koka upp vinäger, socker och vatten, låt svalna.
  4. Hyvla gurkan och rädisan till skivor.
  5. Häll lagen på grönsakerna och låt dra i ca 40 minuter.
  6. Servera dem tillsammans med laxen, toppa med teriyakisås och sesamfrön.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept