Fläskfilé med små raggmunkar, broccoli och rårörda lingon

Fläskfilé med små raggmunkar, broccoli och rårörda lingon
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En saftig fläskfilé med raggmunkar, broccoli och rårörda lingon är gott till middag.

12 juni 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 hg fläskfilé, fri från senor
  • 4 st stora potatisar, skalade
  • 2 st ägg
  • salt och vitpeppar
  • smör och olja till stekning
  • 1 st broccoli
  • Rårörda lingon till servering

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om och tillaga klart det i ugnen. 160˚C i ca 8 minuter eller till en innertemperatur på 65˚ C, det skall inte genomstekas helt.
  2. Riv potatisarna fint på ett rivjärn, blanda dem med ägg och smaka av med salt och peppar. Stek små plättar i brynt smör tills de får fin färg på båda sidor.
  3. Koka broccolin i saltat vatten i ca 4 minuter.
  4. Värm raggmunkarna i ugnen innan servering och skär fläskfilén i skivor. Servera tillsammans med broccoli och rårörda lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept