Crèmesoppa på kronärtskocka

4

Du behöver

  • 3 st kronärtskockor
  • 0,5 st pressad citron
  • salt, peppar
  • 3 st potatisar, i mindre bitar
  • 1 st gul lök, hackad
  • 6 dl hönsbuljong
  • 4 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 100 g Karl Johansvamp eller annan god svamp från skogen
  • olivolja att steka i
  • basilika

Gör så här

  1. De färdigkokta skockorna rensas från blad och blomstrån, bladen skrapas fria från kött. Bottnarna skäres i små bitar.
  2. Fräs potatis och lök i smör och koka sedan med buljong till potatisen är genomkokt. Slå i grädde och kronärtskocka och koka krämigt. Mixa med en mixerstav och krydda med citron, salt och peppar.
  3. Stek svampen i små tärningar i olivolja riktigt knaprigt och lägg på papper att rinna av.
  4. Servera den skummiga soppan med svampen på toppen och ett rejält knippe basilika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept