Caesarsallad

15 min
4
Caesarsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

En riktig klassiker med bara några få och enkla ingredienser. I den här rätten är det dressingen med sardeller som gör salladen!

19 juli 2010
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 1 kruka romansallad
  • 4 skivor lantbröd
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 4 dl riven parmesanost
  • 3 st sardellfiléer
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att skölja och slunga salladen. Skär lantbrödet i tärningar och rosta dem i en stekpanna tillsammans med vitlök som krutonger.
  2. Dressing: Använd en mixer så att dressingen blir slät. Blanda först hackade sardeller och ca 1 dl vatten tillsammans med parmesan och vitlök efter eget tycke. Tillsätt sedan oljan försiktigt under mixning. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Häll dressingen över salladsbladen och toppa med krutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept