Fyllda kycklingfiléer

55 min
4
Från Nyhetsmorgon

Fyll kycklingfilén med krämig ost och örter och servera tillsammans med ugnsbakad potatis. Behändigt och bra med två formar i ugnen och hela middagen klar samtidigt!

15 november 2007
Visa mer
55 min
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 dl pressad citronsaft

Fyllning:

  • 200 g Philadelphiaost light, gärna med gräslökssmak
  • 1 msk hackad gräslök
  • 0,5 msk dragon
  • salt
  • 8 skivor bacon

Tillbehör:

  • 3 st potatisar/person (fast sort)
  • salt
  • vitpeppar/svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175. Banka ut filéerna mellan plastfolie och pensla dem med citronsaften.
  2. Blanda ost, gräslök, salt och dragon och klicka ut cirka 2 matskedar på varje filé. Ta till vara på den överblivna fyllningen.
  3. Rulla ihop filéerna och linda en baconskiva runt varje rulle. Hetta upp en stekpanna och bryn snabbt, bara så baconet får lite färg, och lägg därefter kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
  4. Klicka överbliven fyllning runt kycklingen i formen, så blir det en god sås.
  5. Stek i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter.
  6. Tvätta potatisen och skär den i skivor, cirka 1-2 centimeter tjocka.
  7. Bryn i olja/smör någon minut på varje sida i ganska het grillpanna, salta och peppra. Ställ in potatisarna i ugnen och baka dem i cirka 15-20 minuter.
  8. Servera de fyllda filéerna tillsammans med potatisen och eventuellt lite sockerärtor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept