Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla

30 min
4
Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Soppa

  • 0,5 st gul lök
  • 6 sst jordärtskockor, stora
  • 2 dl grädde
  • 5 dl mjölk

Mjölkskum

  • mjölk
  • tryffelolja

Serveras med

  • 4 st pilgrimsmusslor

Gör så här

  1. Soppan
    Skala jordärtskockorna och skär dem i bitar.
  2. Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull.
  3. Tillsätt bitarna av skockor och täck med vatten.
  4. Låt koka mjuka, ca 15 minuter.
  5. Häll av kokvattnet.
  6. Mixa med stavmixer och späd med mjölk och grädde, späd mer om du tycker det behövs.
  7. Låt småkoka under lock ca 5 minuter.
  8. Mjölkskum
    Ta någon deciliter mjölk och skumma med mjölkskummare.
  9. Tillsätt några droppar tryffelolja.
  10. Garnera soppan med skummet och någon halstrad pilgrimsmussla.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept