Omelett- och ansjovisrulle med lax

20 min
4
Omelett- och ansjovisrulle med lax
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Omelettrulle med ansjovis, dillfärskost och rökt lax är en trevlig liten rätt som passar fint på buffén.

8 november 2011
Visa mer
20 min
4

Du behöver

Omelett- och ansjovisrulle

  • 2 ägg
  • 1 msk grädde
  • 2 skarpsills-ansjovisfiléer (mosade med en gaffel)
  • 1 msk lite dill (grovhackad)

Dillfärskost

  • 0,5 dl färskost
  • en handfull dill (grovhackad)
  • 4 skivor kallröktlax
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Omelett
    Blanda ihop ägg och grädde och tillsätt en nypa salt.
  2. Stek en tunn omelett på svag värme i en teflonpanna (bara på en sida). När äggen i omeletten helt stannat stjälp upp på skärbräda.
  3. Dillfärskost
    Mosa ihop ansjovis och dill, bred ut detta på omeletten och rulla ihop till en rulle.
  4. Rulle
    Skär rullen i tjocka skivor.
  5. Blanda färskost, peppar och dill.
  6. Klicka ut färskosten på omelettskivorna.
  7. Sansa ut fyra rundlar av laxskivorna och lägg dem ovanpå färskosten.
  8. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept