Äggröra med matjessill

Äggröra med matjessill
Foto: TV4

Det händer något trevligt när varmt möter kallt. En varm omelett eller äggröra blir verkligen något alldeles extra om man toppar med ett par bitar matjessill och en klick iskall gräddfil.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 ägg per person (+ ett extra)
  • 1 burk matjessill
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche
  • gräslök eller rödlök
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och mjölk.
  2. Smält smör i en stekpanna och rör ihop äggen till en krämig äggröra. Krydda med salt och peppar.
  3. Toppa med väl avrunnen matjessill, små klickar av gräddfil eller crème fraiche samt finklippt gräslök eller finstrimlad rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept