Löjromsbrioche och halstrad ankleversbrioche

10 minuter 4 timmar innan servering
4
Löjromsbrioche och halstrad ankleversbrioche
Foto: TV4

Löjromsbrioche med rödlök och gräddfil samt halstrad ankleversbrioche med äppelpuré, frukt och nötmüsli.

Vintips från Adam
Hilltop Gewürtstraminer Sauvignon Blanc, nr 5332, 59 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


15 maj 2012
Visa mer
10 minuter 4 timmar innan servering
4

Du behöver

Löjromsbrioche

  • 4 skivor brioche
  • 30 g smör
  • 100 g Kalixlöjrom
  • 1 st rödlök
  • 1 burk gräddfil
  • 1 litet knippe gräslök
  • 1 st citron

Halstrad ankleversbrioche

  • 200 g skivad anklever
  • 4 st skivor brioche
  • 60 g smör
  • salt
  • peppar
  • 1 dl mixad äppelchutney

Müsli

  • 100 g torkade aprikoser
  • 50 g torkade ekologiska äppelbitar
  • 50 g rostade pinjenötter
  • 2 st granny smith-äpplen
  • 1 dl riesling
  • 4 msk socker

Gör så här

  1. Löjromsbrioche
    Lägg löjrommen i en fin sil och gräddfilen i kaffefilter i minst fyra timmar.
  2. Finhacka rödlöken och gräslöken. Filea citronen och stek briochen i smör och lägg upp på fyra fat.
  3. Müsli
    Skala och tärna två äpplen, sjud äpplena i Riesling och sockret i 5 minuter.
  4. Ställ sedan kastrullen i kylskåpet.
  5. Rosta pinjenötterna i 3-4 minuter i en torr stekpanna.
  6. Tärna de torkade aprikoserna.
  7. Sila av vätskan från äpplena, lägg bitarna på papper eller kökshanduk så att de blir torra.
  8. Blanda samman aprikoserna, nötterna och de torkade äpplena, tillsätt de kokade vinäpplena sist.
  9. Lägg rikligt med smör i en stekpanna och ta fram den kylskåpstempererade anklevern och skiva den.
  10. Salta, peppra och stek ca 3 minuter på varje sida.
  11. Smörstek samtidigt briochen gyllenbruna i en annan panna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept