Zucchiniplättar med morotstzatziki och fetaost

koket.se
Zucchiniplättar med morotstzatziki och fetaost
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Zucchiniplättar med morotstzatziki och fetaost

16 ingredienser

35 min

Lättlagad vardagsmiddag med stekta små zucchinibiffar serverade med en variant på tzatziki med morot. Toppa med smulad fetaost och dillvippor vid servering.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 450 g zucchini
  • 2,5 msk färsk gräslök, finskuren
  • 3 msk färsk dill, finskuren
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • salt
  • svartpeppar, Nymalen

Morotstzatziki

  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 1 morot (stor)
  • 1 klyfta vitlök (stor)
  • 0,5 tsk torkad mynta
  • salt
  • vitpeppar

Topping

  • sallad (t ex romansallad eller cosmopolitan)
  • 150 g fetaost
  • färsk dill

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt och låt rinna av i ett durkslag. Salta lite lätt så att den vätskar ur sig ordentligt. Skär gräslök och dill fint.
  2. Vispa samman ägg, mjöl, salt och nymalen svartpeppar. Vänd i zucchini, gräslök, dill, och rör till en jämn fin smet. Smaka av.
  3. Riv morötterna grovt på rivjärnet och blanda samman med yoghurt, riven vitlök, torkad mynta, salt och vitpeppar.
  4. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek plättar av smeten, ett par minuter på varje sida.

Servering

  1. Lägg ut salladsblad på en tallrik, lägg på zucchiniplättar och en rejäl klick morotstzatsiki. Smula över fetaost och dekorera med finskuren dill.