Zucchinibiffar med äppelsallad och citronyoghurt

45 m
4
Zucchinibiffar med äppelsallad och citronyoghurt
Foto: TV4
Från Mitt kök

Smakrika biffar med zucchini, lök och parmesan. Serveras med krämig citronyoghurt och spenat- och äppelsallad.

7 september 2015
Visa mer
45 m
4

Du behöver

Zucchinibiffar

  • 3 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 ägg
  • 150 g parmesanost, riven
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • olivolja, att steka i

Citronyoghurt

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron, rivet zest och saft
  • 1 msk honung
  • salt

Äppelsallad

  • 200 g färsk spenat
  • 1 äpple
  • 0,5 dl rostade mandelflisor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Riv zucchinin och strö 1 tsk salt över. Blanda runt och låt stå i 30 minuter. Krama sedan ur zucchinin.
  2. Riv lök och vitlök och blanda med zucchinin, ägg, parmesan, vetemjöl och ströbröd. Smaka av med salt och peppar. Stek i små biffar i generöst med olivolja till gyllene.
  3. Blanda turkisk yoghurt med citron och honung. Smaka av med salt.
  4. Skär äpplet i tunna skivor. Lägg i en salladskål tillsammans med spenaten och häll över olivolja, vinäger, salta och peppra. Vänd runt och toppa med rostad mandel. Servera tillsammans med zucchinibiffar och citronsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept