Zabaione

Zabaione
Foto: TV4

Klassisk italiensk dessert. Har du tillgång till färska bär så ta gärna det i stället för flagad mandel. Eller ta både och om du är en riktig gottegris. Anpassa mängden socker efter hur sött vinet är.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 0,5-1 dl strösocker
  • 3 dl vitt vin, masala eller portvin
  • rostad flagad mandel

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, äggulor, socker och vin.
  2. Häll över blandningen i en kastrull, ej aluminium. Sätt kastrullen på svag värme och vispa kraftigt tills krämen blir tjock och pösig. Smaka av.
  3. Servera krämen genast eller något avsvalnad i tallrikar eller glas på fot. Garnera med rostad flagad mandel eller färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept