Yoghurtmarinerat lamm

Yoghurtmarinerat lamm
Foto: TV4

Att marinera i yoghurt lammkött är vanligt t ex i Grekland och Turkiet. Kryddningen kan varieras. Här serveras lammet med pasta. Ris går också bra.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,75 kg grytbitar av lamm
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk ingefära, malen
  • 0,5 tsk muskot, malen
  • 1 krm nejlikor, malda
  • 4 portioner pasta
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och kryddor, vänd ned köttet och låt dra några timmar.
  2. Låt det rinna av och bryn med matfett i en panna, sänk värmen och stek klart. Räkna med 30 minuter, späd eventuellt med vatten om det blir torrt. Servera med nykokt pasta och strö persilja över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept