Yoghurt med aubergine

Yoghurt med aubergine
Foto: TV4

Det här receptet kommer från Gujarat i Indien. Auberginen ångkokas innan den läggs i krämig välkryddad yoghurtsås. Har du ingen ångkokare, använd en trådsil och en kastrull med lock. Servera som tillbehör eller som en lätt måltid med bröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 aubergine, 500-600g
  • 3 små grön spansk peppar
  • 1 hel salladslök
  • 6 dl naturell yoghurt
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 0,5 tsk salt
  • malen svartpeppar
  • myntablad till garnering

Gör så här

  1. Skala auberginen, klyv den på längden och skär den i centimeterstrimlor eller tvåcentimeterskuber. Skiva salladslöken, även det gröna, lövtunt. Hacka chilifrukten.
  2. Koka upp vatten i ångkokare eller kastrull med lock som passar din sil. Lägg auberginen i ångkokaren eller silen och ånga under lock över livligt kokande vatten ca 10 minuter tills den är riktigt mjuk.
  3. Vispa under tiden yoghurten slät och krämig. Blanda i chili, salladslök och mynta. Krydda med salt och peppar. Låt auberginen rinna av och svalna helt. Blanda den sedan med yoghurten och garnera med några färska myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept