Wokat med viltskav

Wokat med viltskav
Foto: TV4

Vilt-, älg- och renskav är en perfekt grund i en wokrätt. Skaven är ju redan strimlad och smakar dessutom mycket. Kombinera skaven med någon av alla de bra wokblandningar som numera finns i frysdiskarna. Komplettera med kokt ris och servera med sweet chilisås.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 240 g djupfryst viltskav
  • 4 portioner ris, pasta eller couscous
  • 2 små rödlökar
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g wokgrönsaker
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Börja med att koka pasta, couscous eller ris enligt förpackningen eller skär tjocka skivor av något gott bröd.
  2. Skala och skär rödlöken i klyftor. Hetta upp oljan i woken. Lägg i blocket med skav. Låt skaven tina och fräsas medan du vänder blocket och petar loss skavbitarna. Lägg i lökklyftorna på slutet.
  3. Häll på wokblandningen när skaven och löken fått lite färg. Låt bli riktigt hett. Blanda äppeljuice, chili, pressad vitlök, soja och ingefära. Häll över och blanda skav och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept