Wokade grönsaker med tofu och nudlar

Wokade grönsaker med tofu och nudlar
Foto: TV4

Använd de grönsaker och de nudlar du tycker bäst om. Äggnudlar liksom nudlar med soja mättar bäst. Marinerad tofu kan bytas mot fetaost eller varför inte mot 2 dl kokta sojabönor. Sesamfrön ger ett litet extra tillskott av kalk samt god smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor klyfta savoykål
  • 2 morötter
  • 1 stor orange paprika
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk peppar
  • 4 små vårlökar
  • 200 g marinerad tofu
  • 250 g kinesiska äggnudlar
  • 2 msk rapsolja
  • saft och skal av 2 limefrukter
  • 3 msk brun farin
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk hackade korianderstjälkar
  • färska korianderblad
  • sesamfrön
  • sweet chilisås till servering

Gör så här

  1. Strimla savoykålen fint. Skala och skiva morötterna. Strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken. Skiva chilifrukten. Är du rädd för hettan i chilin skär du bort frön och mellanväggar först. Skär salladslöken i sneda bitar. Skär tofun i små kuber.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Håll dem varma.Blanda ihop rapsolja, lime, farin och soja till en woksås. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Woka i omgångar: Först savoykål. Därefter morötter och paprika tillsammans med vitlök, chili, salladslök tillsammans med woksåsen. Och till sist tofun.
  3. Häll tillbaka allt i woken och hetta upp på nytt. Strö över sesamfrön. Ta också med nudlarna om du vill blanda dem med grönsaker och tofu. De kan också serveras vid sidan om. Sweet chilisås är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept