Wienerprinsesslängd

koket.se
Wienerprinsesslängd
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Wienerprinsesslängd

11 ingredienser

En variant på längd som görs med köpt smördeg, en fyllning med mandelmassa och en enkel vaniljkräm samt mandelspån och råsocker som topping.

Se Fredrik Nylén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp smördeg

Vaniljkräm

  • 1 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 100 g mandelmassa

Pensling

  • 1 äggvita
  • 2 msk rörsocker
  • 2 msk mandelspån

Gör så här

  1. Börja med vaniljkrämen. Blanda mjölk, strösocker, majsstärkelse och äggulan i en kastrull.
  2. Värm upp på medelvärme under omrörning tills krämen tjocknar.
  3. Dra av från värmen och rör i vaniljsocker.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Blanda samman smör och riv ner mandelmassa.
  6. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut smördegen.
  7. Bred ut mandelmassekrämen på en tredjedel i mitten av smördegen. Bred vaniljkrämen ovanpå mandelmassan.
  8. Skär remsor på båda sidorna om fyllningen och lägg omlott och vik in ändarna så fyllningen hålls på plats.
  9. Pensla med uppvispad äggvita, strö över råsocker och hyvlad mandel.
  10. Baka mitt i ugnen 25-30 minuter.