Aioli: Skala och hacka vitlöksklyftan. Vispa eller mixa vitlök, äggulor och vatten i 1–2 minuter. Tillsätt därefter oljan i en tunn stråle under kraftig vispning, det ska bli en homogen smet. Lägg över aiolin i en bunke, blanda i crème fraiche och krydda med salt och kajennpeppar. Låt stå kallt till servering.
Rör ihop citronsaft, smör och salt till fyllningen i dilltoasten. Pressa ner vitlöken och blanda. Bre alla brödskivorna med smöret. Plocka dillen i små fina vippor och fördela dem jämnt över bröden. Pensla fyra aluminiumfolieark med olja.
Lägg ihop bröden två och två och lägg på foliearken, vik ihop till paket och rosta dem på träkolsgrill i 2–3 minuter. Du kan också rosta dem i smörgåsgrill eller i ugn 225 ° i ca 5 minuter. Dela brödet i trekanter vid servering.