Vitlöksgratinerade havskräftor

Vitlöksgratinerade havskräftor
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 12 stora havskräftor
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 äggula
  • 0,5 g saffran (1 förpackning)
  • 4 msk finhackade purjolök
  • 1 msk ljus fransk senap
  • salt och vitpeppar
  • Till garnering:
  • 2 citroner

Gör så här

  1. Klyv havskräftorna på längden och lägg dem med skalet nedåt på en ugnsplåt. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Blanda crème fraiche, äggula, saffran, vitlök, purjolök och senap, smaka eventuellt av med lite salt och nymalen vitpeppar. Fördela blandningen över kräftorna.
  2. Gratinera kräftorna högt uppe i ugnen på 275° övervärme i ca 8 minuter eller tills gratängsåsen fått fin färg. Lägg upp på tallrikar, garnera med citron och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept