Vit pizza med rökt sidfläsk, gruyèreost och svartkål

30 m
2 pizzor
Vit pizza med rökt sidfläsk, gruyèreost och svartkål
Foto: TV4
30 m
2 pizzor

Du behöver

Pizzadeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 dl kallt vatten

Topping

  • 2 gula lökar, tunt skivade
  • 300 g rökt sidfläsk i bit, tärnad
  • 200 g gruyèreost, riven
  • 200 g svartkål
  • svartpeppar
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka gräslök, finhackad
  • solrosskott

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn deg. Tips! Försök att sträcka och vika degen medan du knådar, på så vis sträcks glutenproteinet och botten blir mycket krispigare.
  2. Sätt ugnen på 250 grader, ha kvar ugnsplåten i ugnen, så att den blir varm.
  3. Kavla ut pizzabottnarna på mjölat bakplåtspapper.
  4. Topping
    Strö på ett lager gruyèreost, gul lök, sidfläsk och lägg på svartkålsblad. Peppra ordentligt.
  5. Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra bakplåtspappret med pizzan på plåten, grädda i ugn ca 8-10 min. Toppa med klickar av gräddfil och strö över gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept