Vit kladdkaka med röda vinbär

40 m
8 - 10 bitar
Vit kladdkaka med röda vinbär
Foto: TV4

Kladdkaka gjord på vit choklad och röda vinbär. Härligt sega kanter och kladdig insida. Oemotståndligt god!

20 augusti 2016
Visa mer
40 m
8 - 10 bitar

Du behöver

  • 165 g ägg (3st), rumstempererade
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 150 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 5 g vaniljsocker (2 tsk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 1 citron, zest
  • ca 100 g röda vinbär
  • ca 0,5 dl kokos, till formen
  • florsocker, till servering

Gör så här

  1. Smörj en rund springform 22 cm i diameter och strö i kokos. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen och lägg i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Blanda runt och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg, salt och strösocker lite lätt och blanda i chokladen. Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och vänd försiktigt till en fin smet.
  4. Raspa i lite citronzest, häll smeten i formen och strö över röda vinbär.
  5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan servering. Pudra på lite florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept