Vit chokladmousse med nötcrisp och bär

Vit chokladmousse med nötcrisp och bär
Foto: Tv4

Vit chokladmousse med nötcrisp och bär

Av: Stephanie - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1 h + tid i kyl

En explosion av sött, salt och syrligt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vit chokladmousse

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit bakchoklad
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vaniljkvarg
  • 0,5 dl färskost
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk limejuice

Topping

  • 1 dl rostade mandlar
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 skivor digestivekex
  • 25 g smör (ev. kokossmör)
  • 1 l färska jordgubbar
  • 0,5 limefrukt
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 tsk rörsocker
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Vispa grädden.
  2. Smält choklad över ett vattenbad.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt den smälta chokladen under kraftig omrörning.
  4. Rör ner kvargen och färskost samt tillsätt även vaniljpulver och lime.
  5. Rör i grädden och häll sedan upp i portionsglas, låt stå i kylen i minst 4 h (gärna över natten).
  6. Stek nötter och digestive med smör i en stekpanna.
  7. Rör ihop jordgubbar, lime och mynta med lite socker.
  8. Ta ut chokladmoussen och toppa med bären och nötcrunchet!