Vinmarinerad sommarskinka

Vinmarinerad sommarskinka
Foto: TV4

Nu finns rimmad skinka kokt i sitt eget spad i behändig plastförpackning att köpa året om. Den känns fräschare än burkskinka.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st burkskinka eller 600 g rimmad skinka
  • 2-3 dl torrt vitt vin
  • 300 g champinjoner, finskivade
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vin från marinaden
  • lite soja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skiva skinkan, lägg på fat, slå på vinet. Låt dra några timmar. Slå av vinet och spar det.
  2. Fräs svampen med margarin tills all vätska kokat in. Pudra över mjöl, späd med grädde och vin från marinaden. Krydda, koka sakta minst 10 min och smaksätt med soja.
  3. Slå stuvningen över skinkan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept