Vinmarinerad skinkstek med äpple och pepparrot

Vinmarinerad skinkstek med äpple och pepparrot
Foto: TV4

Läggen brukar vara ganska billig. Den passar utmärkt i en gryta, där den får bräsera tills den är mör.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5 kg skinkstek
  • Marinad:
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 2 dl rapsolja
  • 0,75 dl vit vinäger
  • några stjälkar persilja
  • 0,75 msk salt
  • 6 korn vitpeppar
  • 6-8 st smålökar, delade
  • 1 st liten fänkål, tunnskivad
  • 1 st morot, skivad
  • 0,5 st purjolök, skivad
  • 1 msk korianderkorn, hela

Sås:

  • 2 dl ljus buljong
  • 2 dl grädde
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 2 msk sherry

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det väl och lägg det i en gryta. Bryn löken och lägg i den. Strö på mjöl, vänd runt och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och tomater med sitt spad samt kryddor.
  2. Småkoka under lock tills köttet är mört. Tillsätt persilja, vitlök, selleri och morot efter 30 minuter. Koka utan lock de sista 20 minuterna. Känn efter att köttet är mört. Servera med pasta.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept