Köttet kan med fördel kokas i god tid. Låt det i så fall svalna i buljongen. Värm köttet och koka grönsakerna strax före serveringen.
Ingredienser
ca 1 kg kalvstek med ben
2,5 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
8 svartpepparkorn
2 morötter (stora)
1 klyfta rotselleri
1 purjolök
Gör så här
Lägg köttet i en gryta, slå på vin och vatten och smula ner buljongtärningen. Koka upp, skumma ytan, lägg i pepparkornen och salta efter smak.
Koka sakta under lock ca 1 timme, eller tills köttet lätt kan lossas från benen. Ta upp köttet och håll det varmt under folie.
Strimla grönsakerna och koka dem ca 5 minuter i buljongen. Ta upp dem med hålslev. Koka ihop buljongen på hög värme utan lock. Skiva köttet, slå skyn över och servera med grönsakerna.