Viltskavspanna med kantareller

Viltskavspanna med kantareller
Foto: TV4

Vilt-, älg- och renskav är en perfekt grund i en viltpanna. Komplettera med parmesankryddat potatismos.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 240 g djupfryst viltskav
  • 1 gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 liter färska kantareller
  • 1 dl färska eller djupfrysta lingon
  • 1 kvist färsk timjan
  • Potatismos:
  • 1 kg mjölig potatis
  • 20 g smör
  • 3,5 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • parmesanost

Gör så här

  1. Potatismos: Skala potatisen, dela den i mindre bitar och koka potatisen mjuk. Mosa potatisen och rör ner smör, salt och peppar. Spä med mjölk, lite i taget, medan du vispar moset. När du fått en bra konsistens är moset färdigt. Håll varmt till servering.
  2. Ansa kantarellerna och borsta dem rena. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen och lägg i lite smör. Fräs kantarellerna i smöret, ta upp dem och ställ åt sidan.
  3. Låt viltskavet tina till hälften. Skär det i strimlor. Skala och finhacka löken. Fräs löken smör och ta upp den ur pannan. Lägg i skavet, lite i taget och bryn det i smör. Pudra över mjölet och rör om. Lägg tillbaka löken, tillsätt kantarellerna och häll på grädden. Låt puttra i 5 minuter och krydda med soja, salt och peppar. Dekorera med timjan och lingon och servera med moset. Flaga parmesanost över moset före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept