Viltskavspanna med kantareller

Viltskavspanna med kantareller
Foto: TV4

Vilt-, älg- och renskav är en perfekt grund i en viltpanna. Komplettera med parmesankryddat potatismos.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 240 g djupfryst viltskav
  • 1 gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 liter färska kantareller
  • 1 dl färska eller djupfrysta lingon
  • 1 kvist färsk timjan
  • Potatismos:
  • 1 kg mjölig potatis
  • 20 g smör
  • 3,5 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • parmesanost

Gör så här

  1. Potatismos: Skala potatisen, dela den i mindre bitar och koka potatisen mjuk. Mosa potatisen och rör ner smör, salt och peppar. Spä med mjölk, lite i taget, medan du vispar moset. När du fått en bra konsistens är moset färdigt. Håll varmt till servering.
  2. Ansa kantarellerna och borsta dem rena. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen och lägg i lite smör. Fräs kantarellerna i smöret, ta upp dem och ställ åt sidan.
  3. Låt viltskavet tina till hälften. Skär det i strimlor. Skala och finhacka löken. Fräs löken smör och ta upp den ur pannan. Lägg i skavet, lite i taget och bryn det i smör. Pudra över mjölet och rör om. Lägg tillbaka löken, tillsätt kantarellerna och häll på grädden. Låt puttra i 5 minuter och krydda med soja, salt och peppar. Dekorera med timjan och lingon och servera med moset. Flaga parmesanost över moset före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept