Viltbiffar i grönpepparsås

Viltbiffar i grönpepparsås
Foto: TV4

Variera färsen efter tillgång. Älgfärs är gott, men även färs från annat vilt passar. Genom att blanda med fläskfärs blir smaken mildare och passar även dem som sällan äter vilt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g viltfärs
  • 150 g fläskfärs
  • 1 gul lök, riven
  • 1 potatis, riven
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 1 krm malen koriander
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 3-4 stötta enbär

Sås:

  • 2 dl nöt- eller viltbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk grönpeppar i vinäger
  • salt och peppar
  • ev 2 msk konjak eller vinbärsgelé

Gör så här

  1. Blanda viltfärs och fläskfärs med lök, rå riven potatis och ägg. Låt ströbrödet svälla i mjölken en stund. Blanda färsen och krydda med enbär, salt och peppar.
  2. Provstek gärna en klick för att kolla kryddningen. Forma biffar, stek dem i panna.
  3. Vispa ur pannan med buljongen, sila ner den i kastrull. Späd med grädde och koka ihop. Låt grönpepparen koka med 5 minuter. Smaka av och servera såsen till biffarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept