Päronmousse med smak av vit choklad och mint

80 min
6
Veronicas parad.
Foto: TV4
En otroligt god och smakfull dessert som många gillar. Glöm inte att kyla kladdkakan rejält innan resten av desserten åker på. Kladdkakan går jättebra att göra dagen innan och stå i kylen övernatten.


Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar

Mer om Veronica »


31 oktober 2013
Visa mer
80 min
6

Du behöver

Vit kladdkaka

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 st lime, saften av
  • 2,5 dl vetemjöl

Päronmousse

  • 3 dl päronkräm
  • 4 msk marsanpulver
  • 4 dl vispgrädde
  • 20 droppar päronessens
  • 4 st Conference päron
  • Grön pastafärg

Mintdekoration

  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk pepparmintsarom
  • 1-2 droppar grön hushållsfärg

Mintchokladtryffel

  • 0,5 paket After eight
  • 0,5 dl grädde
  • Dekorera med stjärnfrukt doppad i choklad.

Gör så här

  1. Vit kladdkaka
    Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och bryt ner chokladen i bitar. Rör till en jämn smet. Rör sedan ner smöret och chokladen i äggsmeten.
  2. Pressa ut saften av en lime. Blanda ner i smeten. Sikta därefter i mjölet och blanda till en slät smet. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbara kanter.
  3. Grädda i 10-15 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska inte få någon färg och den ska kännas kladdig när du tar ut den
  4. Mintchokladtryffel
    Smält chokladen över vattenbad, låt kallna något och häll sedan i grädden.
  5. Päronmousse
    Blanda päronkrämen med marsanpulver. Ha i päronessens och finhackade bitar av konserverade päron. Färga eventuellt med lite grön pastafärg eller karamellfärg. Vänd ner i vispad grädde. Spritsa ut för snyggast resultat.
  6. Mintdekoration
    Blanda florsocker med pepparmintsarom och vatten, rör till en slät glasyr. Droppa över desserten, inte för mycket så det tar över smaken.
  7. Dekorera
    Börja med att lägga mintchokladtryffeln i botten. Skär ut den vita kladdkakan och lägg som 2 lager på desserten. Lagret spritsas med päronmoussen. Droppa små droppar mintdekoration högst upp på toppen. Dekorera med stjärnfrukt doppad i choklad
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept