Vegosallad med avokado och linser

Vegosallad med avokado och linser
Foto: TV4

En sallad som har allt! Sting och näring av de goda linserna, krämighet av avokado, crunch av paprika och fänkål, krisp av alfalfa samt mums från majsen! Lägg till eller dra ifrån något, men med en sådan här sallad håller du dig garanterat i högform i timmar.

21 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl puylinser
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0,5 rödlök
  • några strån gräslök
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 avokador
  • 1 paprika
  • 2 fänkålsstånd
  • 1 ask alfalfagroddar
  • 2 kokta Majskolvar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl russin
  • 1 dl rostade cashewnötter

Till servering:

  • olivolja
  • balsamvinäger
  • gourmetsalt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på paketet. Skala och hacka rödlöken och skär gräslöken smått. Blanda linserna varma med olja och vinäger. Blanda ner rödlök och gräslök och krydda rejält med salt och peppar.
  2. Skär paprika, fänkål och avokado i strimlor. Dela majsen i lagom stora munsbitar. Fördela alltsammans på fyra tallrikar eller ett stort fat. Strö på nötter och russin.
  3. Servera salladen med olja och vinäger att droppa över grönsakerna samt salt och peppar. Tips: Salladen blir ännu matigare med en klick keso, en bit tofu eller ett nystan av blötlagda alger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept