Vegogryta med kikärtor och linser

POPULÄRT
koket.se
Vegogryta med kikärtor och linser
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Vegogryta med kikärtor och linser

17 ingredienser

En smakrik, lättlagad och prisvärd currygryta på bland annat potatis, garam masala, kokosmjölk, spenat och krossade tomater. Bjud med ris eller som här med indiskt naanbröd.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • ca 2 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 dl torkade röda linser
  • 6 fasta potatisar
  • 1 burk färdigkokta kikärtor (à 400 g)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 burk krossade tomater (á 400 g)
  • 200 babyspenat
  • 1,5-2 msk curry
  • 2 tsk garam masala
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 3-4 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • rapsolja, till stekning

Till servering

  • 4 naanbröd

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala och riv ingefäran och vitlöksklyftorna.
  2. Fräs löken mjuk och glansig i olja i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt ingefära och vitlök och fräs lite till.
  3. den blir glansig. Tillsätt ingefära och vitlök, fräs lite till.
  4. Tillsätt kryddorna och låt allt fräsa ca 3-4 minuter på medelvärme.
  5. Vänd i linser, krossad tomat och kokosmjölk. Låt grytan puttra under lock i 15 minuter.
  6. Skala och skär potatisarna i tärningar. Häll av och skölj kikärtorna. Vänd ner potatisen, kikärtor och vatten, låt koka i ytterligare 15 minuter.
  7. Vänd i spenaten, låt puttra nån minut till. Smaka av med salt och peppar.
  8. Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningen.
  9. Bjud grytan med varma naanbröd.