Vegetariska engelska sandwiches

Vegetariska engelska sandwiches
Foto: TV4

Engelska sandwiches görs på engelskt bröd, som har extra stora skivor. De delas diagonalt två gånger till fyra trekantiga mackor. Med svenskt formbröd delar man en gång till två trekanter. Till vardags skär man inte bort kanterna på brödet, bara vid finare bjudningar.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 4 engelska brödskivor, eller 8 svenska
  • bordsmargarin

Ägg, majonnäs och krasse:

  • 3 hårdkokta ägg
  • 1,5 msk majonnäs
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk finklippt smörgåskrasse

Philadelphia och gurka:

  • 1 litet paket philadelphiaost (67,5 g)
  • 12 tunna gurkskivor

Ost och marmite:

  • 8 ostskivor
  • 2 msk marmite

Tartex och tomat:

  • 4 msk tartex
  • 8 tunna tomatskivor

Gör så här

  1. Gör så här: Bre brödet med smör eller bordsmargarin. Lägg på pålägget på hälften av skivorna. Lägg på återstående brödskivor och tryck lätt. Skär till trekanter.
  2. Ägg, majonnäs och krasse: Skala äggen. Mosa dem med en gaffel i en skål. Blanda ner majonnäs, salt och peppar. Det ska bara vara så mycket majonnäs att det binder ihop röran. Rör ner den finklippta krassen. Bred brödet med bordsmargarin. Lägg pålägget på hälften av brödskivorna. Lägg på resten av brödskivorna.
  3. Philadelphia och gurka: Bre alla brödskivor med ett tunt lager philadelphiaost. Lägg på gurkskivorna på hälften. Lägg på de återstående brödskivorna.
  4. Ost och Marmite: Bre alla brödskivor med bordsmargarin. Bred sedan på Marmite. Lägg på ostskivorna på hälften av brödskivorna. Lägg på de återstående brödskivorna.
  5. Tartex och tomat: Bre brödet med bordsmargarin. Bred sedan på Tartex. Lägg på tomatskivorna på hälften av brödskivorna. Lägg på resten av brödskivorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept