Vegansk tacotårta

Vegansk tacotårta
Foto: Mattias Kristiansson
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Vegansk tacotårta

14 ingredienser

45 m

Så fort man kallar något för tårta låter det genast mycket mer fantastiskt. Men det är ju precis vad det är. Ett absolut fantastiskt torn av tacokärlek och tortillabröd.

Recept ur Mattias Kristianssons kokbok Vego hela dagen

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd paprika
  • rapsolja, att steka i
  • 600 g sojafärs
  • 400 g kidneybönor [1 burk]
  • 800 g krossade tomater [2 burkar]
  • 70 g babyspenat
  • 2 dl majskorn
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 6-8 tortillabröd
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka den gula löken, vitlöksklyftan och paprikan fint.
  3. Fräs allt i olja i en gryta tills det mjuknar och får lite färg. Häll på sojafärsen och låt steka med i några minuter.
  4. Sila av spadet från kidneybönorna. Skölj i vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i grytan tillsammans med krossade tomater, babyspenat, majskorn, spiskummin, paprikapulver och salt.
  5. Låt puttra på i 5 minuter. Ta kastrullen från plattan.
  6. Lägg nu ett tortillabröd på en ugnsfast tallrik eller i en
  7. form. Bred ut ett lager med tacofyllning ovanpå. Lägg på nästa tortillabröd och bred ut ett nytt lager fyllning. Upprepa tills all fyllning är använd. Översta lagret ska också vara täckt med tacofyllning.
  8. Halvera tomaterna och sprid ut på toppen. Sätt in tacotårtan i ugnen i 20 minuter.
  9. Servera tårtan som den är eller tillsammans med guacamole och salsa.