Vattenkransar

Vattenkransar
Foto: TV4

Riktigt spröda kakor som har fått sitt namn av att den enda vätska som tillsätts är just vatten.

26 januari 2009
Visa mer
30

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 125 g smör
  • 4-5 msk kallt vatten
  • 1 ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Blanda mjöl och bakpulver och mixa in smöret. Tillsätt vatten lite i sänder och arbeta ihop en smidig deg.
  2. Rulla ut tunna längder. Dela i 8-10 cm långa bitar och forma kransar.
  3. Pensla dem med uppvispat ägg, doppa i pärlsocker och lägg dem på en plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept