Västernkyckling med potatissallad

Västernkyckling med potatissallad
Foto: TV4

Lite Vilda Västern blir det självklart när man penslar kycklingbrösten med en kryddig smakrik sås och grillar eller steker. Detta kan även göras med mycket gott resultat i ugnen. Beräkna 175 grader i 30- 45 minuter. Då kan all sås tillsättas från början och bara penslas eller vändas.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st kycklingbröst
  • olja

Sås:

  • 2 dl chilisås
  • 2 tsk vinäger
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 4 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • några droppar tabasco
  • Sallad:
  • 1 kg potatis, kokt, kall
  • 1 liten burk ananas, i bitar
  • 1 bit rotselleri, riven eller finstrimlad
  • 1 st äggula
  • 1 msk senap
  • 1 tsk vinäger
  • 2 dl vispgrädde eller gräddfil/ majonnäs
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda såsen, låt stå ett par timmar.
  2. Pensla kycklingen lätt med olja, lägg på grillen. Vänd och grilla dem halvfärdiga. Pensla sen med såsen flera gånger och fortsätt grilla tills kycklingen är väl genomstekt.
  3. Blanda skivad kokt potatis med bitar av ananas och finstrimlad rotselleri.
  4. Gör en sås av äggula utrörd med senap och vinäger. Krydda den med salt och peppar och vänd ned uppvispad grädde. Blanda såsen med grönsakerna till en sallad.
  5. Servera salladen med den nygrillade kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept