Varm gurkmacka med skinka

Varm gurkmacka med skinka
Foto: TV4

Har du provat att stuva färsk gurka? Förmodligen inte. Dags nu. Du kommer inte att bli besviken.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g slanggurka, färsk
  • 1,5 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 4 skivor formbröd, vitt
  • smör eller bordsmargarin
  • 4 skivor skinka, kokt
  • 4 skivor herrgårdsost
  • 1 knippa dill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala gurkan och skär den i stavar. Förväll dem i mycket lite, lätt saltat vatten ca 5 minuter. Låt vattnet rinna av. Tärna stavarna.
  2. Fräs margarin och mjöl till stuvningen i en tjockbottnad kastrull. Späd efterhand med mjölken. Krydda med salt och peppar, låt stuvningen småkoka en stund så att den tjocknar.
  3. Vänd ned den finhackade dillen.
  4. Smöra brödet och lägg det på plåt. Lägg på skinkan, fördela gurkstuvningen över och lägg på osten.
  5. Gratinera tills osten smält och smörgåsen fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept