Varm brietårta med nötter, tranbär och honung

Varm brietårta med nötter, tranbär och honung

11 ingredienser

20 min

Den här brietårtan blir en riktig succé som festens snacksbricka eller som tilltugg till glöggminglet! Ugnsbakad brieost toppad med torkad frukt, nötter, honung, rosmarin och granatäpple. Pricken över i:et är de sprödbakade kexen från Göteborgs Utvalda som du serverar till!

Göteborgs Utvalda kex
Göteborgs utvalda produkter brietårta

Göteborgs Utvalda kex

Bakade med noga utvalda råvaror – för den goda smakens skull!

Läs mer

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 brieost
  • 100 g blandade nötter
  • 50 g torkade tranbär
  • 30 g torkade aprikoser
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 msk honung
  • granatäpplekärnor

Servering

  • 1 förp Göteborgs Utvalda Surdeg
  • 1 förp Göteborgs Utvalda Havssaltade
  • 1 förp Göteborgs Utvalda Lätt Dinkel
  • 1 förp Göteborgs Utvalda Fina rågkex

Gör så här

  1. Lägg brieosten i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Hacka nötter och torkade frukter grovt och strö över brieosten. Ringla över generöst med honung och toppa med lite rosmarin.
  3. Värm osten i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
  4. Strö över några granatäpplekärnor och servera på en gång tillsammans med kex från Göteborgs Utvalda.
TIPS!
Fler tips!
Göteborgs Utvalda Heta kex med krämig brieost och aprikoser - produkt

Fler tips!

Här hittar du mer inspiration och härliga recept från Göteborgs utvalda!

Läs mer