Varm äggsmörgås

Varm äggsmörgås
Foto: TV4

Vickning, mellanmål eller till helgens långa frukost. Majonnästäcket höjer smaken och gör äggsmörgåsen lite extra festlig.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt bröd
  • 4 msk mjukost
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 mjukkokta ägg (7-8 minuter)
  • 4 msk majonnäs
  • ca 0,75 dl riven ost
  • 2 äggvitor, hårdvispade

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Rosta bröden. Blanda mjukost och senap och bred detta över. Lägg skivorna på en plåt med bakpapper.
  2. Lägg på en skiva skinka och ett kokt ägg. Blanda majonnäs med riven ost och vänd till sist ned äggvitorna.
  3. Bred smeten över äggen och gratinera ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept