Vårkyckling med primörer

Vårkyckling med primörer
Foto: TV4

Vårkyckling fanns förr bara under våren, därav namnet. En av de små, mjälla kycklingarna räcker lagom till 2 personer. Receptet kan dubbleras.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 vårkyckling (ca 700g)
  • 1 kg blandade vårprimörer;
  • sparris
  • svartrot
  • steklök
  • blomkål
  • morot
  • stjälkselleri
  • kronärstskockshjärtan
  • majrovor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 25 g smör

Till dekoration:

  • färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och ansa alla grönsaker och skär dem i mindre bitar. Torka av kycklingen. Blanda kryddorna och gnid in fågeln både inuti och utanpå.
  2. Lägg alla grönsaker i en ugnssäker form med lite vatten i bottnen. Lägg kycklingen ovanpå och klicka på smör. Ställ alltsammans mitt i ugnen i ca 45 minuter. Prova med en sticka om kycklingen är färdig. Saften som sipprar ut ska vara klar, utan rosafärgade inslag.
  3. Ta ut kycklingen och servera med grönsakerna. Dekorera med färsk timjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept