Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Vaniljmuffins med hallon

30 m
Vaniljmuffins med hallon
Foto: TV4
30 m

Du behöver

Muffinssmet

  • 240 g vetemjöl (4 dl)
  • 15 g bakpulver (1 msk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 10 g vaniljsocker
  • 5 g vaniljpulver
  • 160 g strösocker (2 dl)
  • 55 g ägg (1)
  • 250 g mjölk, rumstempererad (2,5 dl)
  • 50 g vegetabilisk olja (0,5 dl)

Fyllning

  • hallonsylt
  • frysta hallon, tinade

Dekoration

  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker- och pulver samt strösocker i en bunke.
  3. I en annan skål vispar du ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt.
  4. Blanda i de torra ingredienserna och arbeta ihop till en slät och fin smet.
  5. Lägg muffinsformar i en cupcakesplåt, fyll hälften av formen med smet.
  6. Spritsa i lite hallonsylt, tryck ned några tinade hallon och strö över pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Ta ut och låt svalna, förvara torrt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept