Vaniljkakor med vaniljkräm

50 m
Vaniljkakor med vaniljkräm
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Dubbla småkakor fyllda med enkel vaniljkräm och dekorerade med smält choklad.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

2 juni 2016
Visa mer
50 m

Du behöver

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära

Vaniljkräm

  • 150 g smör
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Dekoration

  • 50 g choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Deg
    Vispa ihop smör och socker. Blanda sedan ihop med resten av ingredienserna till en smidig deg.
  3. Rulla 20 små bollar och lägg ut på ett bakplåtspapper. Platta till bollarna lite innan gräddningen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Lägg sedan på ett galler för att kallna.
  5. Vaniljkräm
    Rör samman smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp eller i en matberedare. Rör ner äggulan. Ställ in i kyl.
  6. Montering
    Ta en kaka, bred på vaniljkräm och ta sedan en till kaka som lock.
  7. Smält choklad. Häll den smälta chokladen i en spritspåse. Ringla chokladen över locket på kakan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept