Vaniljkakor med vaniljkräm

Vaniljkakor med vaniljkräm
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Richard Herrey
Richard Herrey

Vaniljkakor med vaniljkräm

Av: Richard Herrey

Från: Hela Sverige bakar

12 ingredienser

50 m

Dubbla småkakor fyllda med enkel vaniljkräm och dekorerade med smält choklad.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära

vaniljkräm

  • 150 g smör
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Dekoration

  • 50 g choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader

Deg

  1. Vispa ihop smör och socker. Blanda sedan ihop med resten av ingredienserna till en smidig deg.
  2. Rulla 20 små bollar och lägg ut på ett bakplåtspapper. Platta till bollarna lite innan gräddningen.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Lägg sedan på ett galler för att kallna.

Vaniljkräm

  1. Rör samman smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp eller i en matberedare. Rör ner äggulan. Ställ in i kyl.

Montering

  1. Ta en kaka, bred på vaniljkräm och ta sedan en till kaka som lock.
  2. Smält choklad. Häll den smälta chokladen i en spritspåse. Ringla chokladen över locket på kakan.