Våfflor med rårörd sylt och grädde

30 m
4
Våfflor med rårörd sylt och grädde
Foto: Martin Löf
30 m
4

Du behöver

Rårörda hallon

  • 250 g färska hallon
  • ca 2 msk rårörssocker
  • en skvätt pressad citronsaft

Rårörda jordgubbar

  • 0,5 l jordgubbar
  • 2-3 msk rårörssocker
  • en skvätt pressad citronsaft

Våfflor

  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör, valfritt

Servering

  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Hallonsylt
    Häll hallon i en liten bunke. Smaka av med råsocker och rör med en sked tills hallonen har gått sönder. Pressa i en skvätt citronsaft.
  2. Jordgubbssylt
    Skiva jordgubbarna fint och häll i en liten bunke. Beroende på jordgubbens sötma, smaka av med råsocker och blanda med en sked tills socker och jordgubbar har blandats ihop. Smaka av med en skvätt citronsaft.
  3. Våfflor
    Knäck äggen i en bunke. Blanda i mjölet och hälften av mjölken. Häll i salt och råsocker. Vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölet. Blanda ihop och låt sedan smeten vila.
  4. Tillsätt eventuellt smält smör som svalnat. Hetta upp våffeljärnet. Pensla järnet med en klick smör före första laggen. Grädda våfflorna gyllenbruna.
  5. Servera med rårörd sylt och vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept