Äkta sjömansbiff

Per Morberg 8 februari 2012
Äkta sjömansbiff
Foto: TV4

Recept på sjömansbiff enligt Per Morberg.

Hel bit av ytterlår kallas för oxstek eller nötstek. Strimlor, grytbitar och skivor säljs ibland under namnet på den rätt man ska laga av produkten, till exempel sjömansbiff.

8 februari 2012
Visa mer
ca 2 h 15 m
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 600 g ytterlår (i 0,5 cm skivor)
  • vetemjöl, till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 8 stora potatis
  • 4 stora gula lökar
  • salt och peppar
  • 8 dl köttbuljong
  • 2 lagerblad
  • 4 dl öl

Gör så här

  1. Vänd köttet i mjöl och bryn därefter skivorna i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén.
  2. Skala och skiva potatisen i 1,5 cm tjocka skivor som också skall brynas och läggas i en egen kastrull.
  3. Låt båda kastrullerna sjuda upp. Potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1,5-2 timmar.
  4. Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen. Salta, peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna.
  5. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor Se fler

Fler goda recept