Utflyktsmuffins med äpple och kanel

Utflyktsmuffins med äpple och kanel
Foto: TV4

Muffins med äpple och kanel är en utmärkt dessert på utflykten. Packa i plastburk med lock.

19 juli 2011
Visa mer
16

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl flytande margarin
  • Fyllning:
  • 2 äpplen
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 msk råsocker
  • 3 msk flytande margarin

att strö över:

  • 0,5 dl råsocker
  • 1 tsk kanel

Du behöver också:

  • 16 små muffinsformar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Ställ muffinsformarna på en plåt. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt, nejlikor och kanel i en skål.
  2. Skala äpplena till fyllningen, skär dem i klyftor och ta bort kärnhuset. Hacka äpplena grovt. Blanda äppelhack, kanel, socker och margarin i en annan skål. Vispa ägg och strösocker pösigt i en tredje skål. Rör ner margarin och yoghurt.
  3. Vänd sedan ner mjölblandningen från den första skålen och sist fyllningen. Skeda upp smeten i muffinsformarna. Blanda socker och kanel och strö över. Grädda i 15-20 minuter längst ner i ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept