Ungersk köttgryta med paprika

Ungersk köttgryta med paprika
Foto: TV4

En äkta ungersk gulasch är det recept som landet är mest känt för.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tomat
  • 1 grön paprika
  • 600 g benfritt nötkött
  • 2 tsk salt
  • 2 msk paprikapulver
  • 0,5 tsk kumminfrön
  • 4 dl köttbuljong

Gör så här

  1. Skala löken. Hacka lök, tomat och paprika fint. Fräs löken i oljan tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt tomat och paprika och låt fräsa en stund. Tärna köttet fint.
  2. Tillsätt köttet och krydda med salt, paprikapulver och kummin. Häll över buljongen och koka upp. Låt sedan grytan koka i 35 minuter.
  3. Servera med potatis, pasta eller gnocchi.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept