Ungersk gulasch

Ungersk gulasch
Foto: TV4

En gulasch är en härlig, paprikasmakande gryta. Servera med kokt ris som du blandat ner hackad paprika av olika färger i.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg högrev eller märgpipa
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,75 dl paprikapulver
  • 1 liter köttbuljong
  • smör att steka i
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken, tärna köttet i 2 x 2 cm stora tärningar och skala och pressa vitlöken.
  2. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta när det har fått fin färg. Fräs lök och vitlök i stekpannan tillsammans med tomatpurén. Lägg över det i grytan, pudra över paprikapulver och rör runt. Slå på buljong och låt grytan koka sakta i 1 timme.
  3. Kontrollera att köttet är färdigt genom att provsmaka en bit. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept